Betssons Ett Kryss Två

Betsson har sin motsvarighet till Stryktipset som de kallar för Ett Kryss Två. Man har kört med det i flera år nu och det verkar som att fler och fler börjar få upp ögonen för spelformen.

Vad Ett Kryss Två går ut på

Precis som Stryktipset så handlar det om tretton matcher och man ska försöka pricka rätt resultat. Om man kör idel singlar så kostar det i princip ingenting att spela. Ska man köra med sju stycken helgarderingar och sex stycken halvgarderingar går det på flera tusen. Principen är alltså väldigt lik Stryktipset där, för att inte säga identisk.

Grejen med Stryktipset är dock att Svenska Spel som arrangerar Stryktipset har en låg utbetalningsprocent (inom branschen säger man return to player, eller RTP). Med det menas att Svenska Spel betalar tillbaka en relativt liten del i vinster utav de kunderna har spelat för. Procentsatsen som de delar ut är ganska precis 50 %. Så om svenska folket har spelat Stryktips en helg för fem miljoner kronor så kommer Svenska Spel att avsätta 2,5 miljoner kronor i vinster.

Ett Kryss Två har gjort en schysst möjlighet för alla spelare att kunna vinna 10 miljoner kronor. Du kommer se hur mycket som du kan vinna om du skulle få in din rad. Det är det som är roligt med 1X2. Kanske har du fått tretton rätt på Stryktipset flera gånger men aldrig vunnit mer än 1500-2000 kronor per vinstomgång. Då är det förklarligt att du blivit besviken. Anledningen till att du vunnit ”så lite” handlar om att du spelat på precis samma sätt som många andra. Om du istället spelar på 1X2 kommer du kunna se om du spelat för likt andra spelare och därför ändra dina satsningar lite så att du potentiellt sett kan vinna mer.

Jag tycker att både Stryktipset och Ett Kryss Två har sin charm och personligen väljer jag att spela på båda. De kompletterar varandra bra.