Definitionen av pit games

När man lyssnar på många amerikanska gamblers eller gamblers som åtminstone pratar amerikansk lingo så brukar man höra uttrycket ”pit games”. Det är ofta professionella spelare som använder sig av uttrycket. Jag tänkte förklara vad det betyder och varför man använder det.

En ”pit” är ett hål

Pit betyder grop eller hål på engelska. Så ett pit game är ett spel som, likt ett svart hål, slukar ens pengar. Man skulle kunna definiera ett pit game som ett spel där man inte kan vinna.

Om man tar poker till exempel så finns det många professionella spelare som gott och väl kan livnära sig på poker. Vid pokerborden kan de ”grinda” som man brukar säga och i det långa loppet vinna. Men sedan finns det många pokerspelare som sedan går till ett klassiskt pit game och dumpar mycket av sina surt förvärvade stålar där. Det mest klassiska av alla pit games är roulette. Det går att vinna på blackjack som Stu Ungar gjorde men de flesta spelar blackjack på ren chans som om det vore ett pit game. Det kan låta helt idiotiskt att man som professionell pokerspelare går och kastar bort sina pengar på ett spel där man vet att man inte kan vinna i det långa loppet. Men man får komma ihåg att man som pokerspelare ofta har en förkärlek till action och gärna har ett spel igång oavsett vad det gäller. Det är just därför många pokerspelare är panka trots att de är kraftigt vinnande pokerspelare.

Ofta kommer du stöta på folk som menar att de är plus i pit games. Men det är antingen lögn eller så har de spelat så lite att de matematiska sannolikhetsramarna inte gjort sig påmint än. Spel som roulette, blackjack (om du inte får ändra insats och räkna kort), baccarat, craps, slots och liknande är pit games som är otroligt lönsamma för casinon. Om du tror att du kan vinna i längden på dessa spel så bör du tänka om och kanske lyssna på Albert Einstein som en gång sa att för att vinna på roulette måste man fuska!